Wat zijn de voordelen?

Het inrichten van een managementsysteem voor informatiebeveiliging levert op meerdere vlakken binnen uw organisatie voordelen op:

Lagere kosten

De basisfilosofie van de ISO 27001 is het voorkomen van het optreden van beveiligingsincidenten. Elk incident, groot of klein, kost geld. Kortom, door ze te voorkomen bespaart uw bedrijf een hoop geld. En het beste van alles: de investering in de ISO 27001 is veel kleiner dan de kostenbesparing die u zult bereiken.

Betere organisatie

Snel groeiende bedrijven hebben niet de tijd om een pauze in te lassen en hun processen en procedures (opnieuw) te bepalen. Als een gevolg daarvan weten werknemers niet wat er gedaan moet worden, wanneer en door wie. Een implementatie van informatiebeveiliging helpt een dergelijke situatie op te lossen omdat het bedrijven aanmoedigt hun eigen hoofdprocessen te beschrijven. Zo stelt een implementatie van informatiebeveiliging de organisatie in staat om de verloren tijd van uw werknemers te verminderen.

Betrouwbaar imago

U straalt vertrouwen uit naar uw klant en bouwt aan een betrouwbaar imago met een certificering. U laat immers zien dat u veilig omgaat met de informatie van uw klant.

Voldoen aan juridische vereisten

Er zijn steeds meer wetten, regelgeving en contractuele vereisten in relatie tot informatiebeveiliging. Het goede nieuws is dat het meeste kan worden opgelost door het invoeren van de ISO 27001 – deze norm levert een perfecte methodologie om aan al deze eisen te voldoen. Zo dekt de norm een groot gedeelte van de verplichtingen die zijn benoemd in de Algemene Verordening Gegevensbescherming.