Implementatie

De visie van De Vaart op ISO 27001 en NEN 7510

Een managementsysteem is een set van organisatie- en procesbeschrijving die een leidraad vormt voor de beheersing van de activiteiten. De aanpak van De Vaart bij het opstellen van een managementsysteem is niet gericht op de norm maar op het beleid, de organisatie en de processen binnen uw organisatie. Dat is ons uitgangspunt en daar zit onze kracht. Bij het beschrijven van uw bedrijfsvoering denkt De Vaart met u mee en maakt van informatiebeveiliging een springplank voor verbetermogelijkheden binnen de organisatie.

Als de basis staat, blijkt in de praktijk dat al veel normeisen hun invulling hebben gekregen. Er is namelijk al een goedlopende organisatie! Indien nodig worden een aantal ontbrekende en noodzakelijke elementen toegevoegd aan het managementsysteem volgens de norm zodat dit een compleet geheel wordt.

Door dit managementsysteem op deze wijze op te stellen heeft u een belangrijk voordeel! Er ontstaat een herkenbare en duidelijke structuur binnen de organisatie omdat de werkafspraken zijn geborgd in het systeem. Daarnaast biedt dit systeem het voordeel dat u als organisatie in de toekomst eenvoudig en versneld een ander certificaat kan toevoegen zoals ISO 14001 of ISO 9001. De basisstructuur staat immers al.